Meny

Kung Markatta är först i svensk dagligvaruhandel med att klimatkompensera alla varutransporter och personalresor

Det pågår en debatt om vad som ger mest positiv klimateffekt; ekologiskt eller närproducerat. Eftersom man på Kung Markatta inte vill att konsumenterna ska behöva välja mellan de båda, så klimatkompenserar Kung Markatta alla sina varutransporter sedan 2009. Nu tar Kung Markatta ytterligare ett steg och klimatkompenserar även alla personalresor.

Genom att klimatkompensera gör Kung Markatta det enklare för konsumenterna att välja det som är det minst miljö- och klimatpåverkande alternativet. Alltifrån godstransporter från leverantörer till leveranser ut till kunder, samt tjänsteresor och personalresor till och från jobbet, klimatkompenseras av Kung Markatta genom plantering av träd i Mexiko. Kung Markatta har också lagt om en del transporter - 300 ton ekologiska konserver från Italien går sedan ett par månader med tåg istället för lastbil. I och med dessa satsningar slipper konsumenten fundera på vilket av alternativen ekologiskt eller närproducerat som påverkar klimatet minst.  

- Vi vill ligga i framkant när det gäller miljöhänsyn och genom att nu ävenklimatkompensera personalens resor tar vi Kung Markattas klimatarbete ytterligare ett steg framåt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och med den klimatsatsning vi gör minskas avskogningen och istället planteras träd som motverkar klimatförändringarna, binder vatten och hindrar urlakning och skapar jobb i fattiga områden. Dessutom arbetar vi aktivt med att minska våra faktiska koldioxidutsläpp genom att optimera alla transporter. Vi väljer tåg och båt, där det är möjligt, istället för lastbil och flyg, säger Peter Enberg, VD Kung Markatta.  

Pengarna räcker till plantering av ca 3100 träd i Plan Vivo-projektet i Chiapas i Mexiko, där ca 3000 familjer är engagerade.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook