Meny

Äntligen äkta ekologiskt vaniljpulver och vaniljsocker från Kung Markatta

Äntligen äkta ekologiskt vaniljpulver och vaniljsocker från Kung Markatta

Till alla bakfantasters glädje lanserar nu Kung Markatta två efterlängtade ingredienser: äkta ekologiskt vaniljpulver av mald vaniljstång och ekologiskt vaniljsocker bestående av finmalt rörsocker smaksatt med vaniljpulver. Båda produkterna har en mjuk och varm vaniljsmak och en mycket mer komplex karaktär än aromen vanillin. Både vaniljpulvret och vaniljsockret är KRAV-märkta och godkända av föreningen Äkta vara. Hitta dem i butik från och med vecka 34.

Kung Markatta fortsätter att bredda sitt baksortiment och lanserar nu äkta ekologiskt vaniljpulver och vaniljsocker.

Många som bakar eftersöker ekologiska, genuina produkter och vår ambition är tillgodose deras önskemål, säger Ingrid Herdmo, produktchef på Kung Markatta.

Allt fler tycker det är självklart att baka med äkta vanilj och inte den konstgjorda aromen vanillin som helt saknar den äkta vaniljens breda smakpalett. Våra vaniljprodukter är KRAV-märkta och även godkända av föreningen Äkta vara och bär därför Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser. Finns i matbutiker och hälsokostbutiker från vecka 34.

Vaniljpulver – av mald ekologisk vaniljstång. Använd som smaksättare i bakning, smoothies och desserter. KRAV och Ä-märkt. Pris ca 43 kr för 15 g.

Vaniljsocker – Finmalt ekologiskt rörsocker som smaksatts med äkta vaniljpulver. Tack vare att rörsockret är finmalt löser det sig fort och lätt vilket underlättar i köket. Använd som smaksättare i bakning, smoothies och desserter. KRAV och Ä-märkt. Pris ca 34 kr för
115 g.

För mer information, kontakta:
Ingrid Herdmo, Produktchef, 019-30 73 14, ingrid.herdmo@kungmarkatta.se
Högupplösta bilder finns på http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kung_markatta
Hemsida: kungmarkatta.se

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook