Meny

Kung Markatta först ut med ekologisk Ramslöksolja

Kung Markatta först ut med ekologisk Ramslöksolja

Ramslök har under de senaste åren varit mycket omtalad tack vare den nordiska matlagningens framgångar. Kung Markatta är därför stolt att kunna presentera den första ekologiska Ramslöksoljan på marknaden. Basen är svensk ekologisk kallpressad rapsolja som smaksatts med ekologisk vildplockad ramslök från Västergötland. Oljan är KRAV-märkt och även godkänd av föreningen Äkta vara och bär Ä-märket.

Under försommaren plockas ramslöken som får dra i oljan innan den silas bort. Oljan man får är en utsökt smaksättare med somrig karaktär av ramslök med toner av späd vitlök. Den nötiga smaken från den kallpressade rapsoljan gifter sig med resten av smakerna på ett självklart sätt.

Det här är vår första smaksatta olja vilket kompletterar vårt redan breda och omtyckta oljesortiment, säger Ingrid Herdmo, produktchef på Kung Markatta.

Den här oljan är en exklusiv smaksättare till exempelvis lax, pasta, bröd och sallad. Eftersom oljan baseras på rapsolja passar den både till kall och varm matlagning även om det främsta användningsområdet är smaksättning. Oljan som både är KRAV och Ä-märkt finns i välsorterade butiker från och med v.34.

Pris ca 85 kr för 250 ml.


För mer information, kontakta:
Ingrid Herdmo, Produktchef, 019-30 73 14, ingrid.herdmo@kungmarkatta.se
Högupplösta bilder finns på http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kung_markatta
Hemsida: kungmarkatta.se

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook