Meny

Kung Markatta lanserar ekologisk, vegetabilisk Umamibuljong

Kung Markatta lanserar ekologisk, vegetabilisk Umamibuljong

Kung Markatta lanserar nu en ekologisk, vegetabilisk Umamibuljong på tärning.
Umami brukar kallas den femte grundsmaken efter sött, surt, salt och beskt och själva
ordet betyder ungefär ”god smak” på japanska. Kung Markattas Umamibuljong får
sina typiska umamismaker från selleri, tomat och misopasta. Buljongen passar i all typ
av matlagning och ger rätterna en rund och fyllig smak.


Kung Markattas ekologiska och vegetabiliska Umamibuljong baseras på naturliga
ingredienser och har ett högt innehåll av grönsaker (10,5%). De typiska umamismakerna
kommer från tomat, selleri och misopasta. Kung Markattas Umamibuljong är bra på att
framhäva andra smaker och ger därför alla maträtter en rund och fyllig smak. Den passar i all
typ av matlagning och är lika god i vegetariska rätter som i kött-, kyckling eller fiskrätter.
I och med lanseringen av Umamibuljongen har Kung Markatta nu fyra varianter av buljong på
tärning i sitt sortiment, samt ett grönsaksbuljongpulver. Alla buljongerna har naturliga
ingredienser och är härligt mustiga och smakrika och passar utmärkt som smaksättare i
soppor, såser och grytor.


Kung Markattas Umamibuljong säljs i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och
fackhandeln. 6 tärningar à 11 gram, cirka pris 13,50 kr.

För mer information, kontakta:
Maria Andersson, Produktchef, 019-30 73 14, maria.andersson@kungmarkatta.se

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook