Meny

Älskar du god mat och gillar vego – Idag är din Vegodag!

Älskar du god mat och gillar vego – Idag är din Vegodag!

Vegodag är skapad för alla matälskare: flexitarianer, vegetarianer eller veganer som letar inspiration till vardagsmat som både är enkel att tillaga och ljuvlig att avnjuta.

Genom korta matlagningsvideor som du prenumererar på via Vegodags Facebooksida och Instagramsida eller på Vegodags Youtubekanal, får du tips och inspiration att laga vegetariskt, enkelt och gott.

Youtubekanalen Vegodag lanseras för att göra det lättare för alla att leva ett hälsosammare och miljövänligare liv. 

 

Vi ser detta som ett sätt att inspirera till att enkelt, smidigt och med matglädje kunna välja bort kött ibland, eller varje dag, berättar Tina Olson Wikström, Brand Manager på Kung Markatta AB. 

Tillsammans med kocken Karin Bohlin och filmproducenten och matstylisten Bianca Brandon Cox, har vi på Vegodag producerat enkla, spännande, vegetariska vardagsrecept i videoform. De är, i första hand, baserade på produkter från Tofutti, Sofine och Bute Island och sträcker sig från läckra pastarätter och lätta varma mackor till efterrätter. 

Alla recepten är mjölkfria och de flesta helt veganska och nya recept kommer att publiceras i Vegodags kanaler under sommaren och hösten 2016.

Du kan följa Vegodag på Facebook, Instagram och Youtube.

Tofutti, Bute Island och Sofine distribueras i Sverige via Kung Markatta AB.

För mer information, kontakta:

Tina Olson Wikström, Brand Manager Kung Markatta AB för Tofutti, Sofine, Bute Island 019-30 73 12, tina@kungmarkatta.se

Tofutti skapades på en kosher-restaurang i Brooklyn, New York, på 1970-talet och antalet produkter har sedan dess utökats till ett stort sortiment med mjölkfria och glutenfria sojapålägg,  sojamjukostar och storsäljaren Sour Supreme, en mjölk- och glutenfri creme fraiche.

Sofine startade redan 1963 med import av tofu till Nederländerna. Kort därefter började man tillverka egen tofu och tillverkar idag en mängd olika varianter med inspiration från hela världen. Tofu är ett gott proteinrikt, mjölkfritt och glutenfritt alternativ till kött eller fisk.

Bute Island Foods från den lilla ön Isle of Bute, väster om Skottland, har som mål att alla som inte kan eller vill äta mjölkprodukter ska kunna njuta av goda alternativ. Produkterna är alltid fria från mjölk, ägg, laktos, gluten och härdade fetter.

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook