Meny

Höstgryta - upp till 100 portioner

 

Ingredienser

 

10 port

25 port

50 port

100 port

Sojabitar

300 g

750 g

1500 g

3000 g

Gul lök finhackad

5 dl

10 dl

20 dl

40 dl

Vitlök Pressad

2 msk

0,8 dl

1,5 dl

3 dl

Hela inlagda champinjoner

2 dl

5 dl

10 dl

20 dl

Skivade morötter

3 dl

7 dl

14 dl

28 dl

Tomatpuré Ekologisk

2 dl

5 dl

10 dl

20 dl

Dijonsenap Ekologisk

1 dl

2 dl

4 dl

8 dl

Grönsaksbuljong Ekologisk

1 dl

2,,5 dl

5 dl

10 dl

Vatten

6 dl

1,8 liter

3,5 liter

7 liter

Vetemjöl/valfri redning

Att reda av grytan med.  

Grädde (mjölk, soja, havre)

6 dl

15 dl

30 dl

60 dl

Timjan

5 g

10 g

25 g

50 g

Sojasås

0,75 dl

2 dl

4 dl

8  dl

Koncentrerad vinbärssaft

0,75 dl

2 dl

4 dl

8 dl

Så här gör du

  1. Tillred sojabitarna enligt anvisning, koka i grönsaksbuljong, häll av och krama ur överflödig vätska.
  2. Stek lök och vitlök någon minut.
  3. Tillsätt tomatpure, dijonsenap, morötterna, grönsaksbuljong och vatten. Låt koka 10 minuter tills morötterna börjar mjukna.
  4. Tillsätt champinjonerna och sojabitarna.
  5. Red av grytan, tillsätt grädde.
  6. Smaka av med timjan sojasås och vinbärssaft.
  7. Serveras till koktpotatis och inlagd gurka.