Meny

Quinoasallad - upp till 100 portioner

 

Ingredienser

 

10 port

25 port

50 port

100 port

Quinoa

3 dl

8 dl

15 dl

30 dl

Vatten

8 dl

20 dl

40 dl

80 dl

Grönsaksbuljong

2 msk

1 dl

2 dl

4 dl

Kokta bönor (gärna färgglada)

400 g

600 g

1200 g

2400 g

Aprikoser hackade

1,5 dl

3 dl

5 dl

10 dl

Citroner hackade el citronjuice

1 st/0,5 dl

2 st/1 dl

3 st/2 dl

6 st/4 dl

rödlök finstrimlad

2 st

3 st

4 st

8 st

vitlök pressad

1 msk

2 msk

0,5 dl

1 dl

Blandade färgglada grönsaker hackade

5 dl

10 dl

20 dl

40 dl

Sallad typ ruccola

       

Oliver, soltorkade tomater

       

Pumpafrö/solrosfrö

2 dl

3 dl

5 dl

10 dl

Så här gör du

  1. Koka upp grönsaksbuljongen. Skölj Quinoa under rinnande vatten.
  2. Lägg i den okokta quinoan i den kokande buljongen och låt koka på medelvärme 15-20 minuter.
  3. OBS! Kokar du för länge blir det grötigt! Häll av eventuellt överflödigt vatten.
  4. När quinoan är färdigkokt, blanda samma alla ingredienser, smaksätt med  citronjuice, salt och peppar. Pumpafröna/solrosfröna serveras som tillbehör. Rosta gärna i torr panna för mer smak.

Enkel god sås (för ca 50 portioner):

  • 18 dl creme fraiche
  • 5 dl Basilikapesto eller annan smaksättning, chilisås, woksås, thaisås etc
  • Salt och peppar, ev pressad vitlök

Blanda ihop och smaka av!

 

Serveras till valfritt tillbehör. Exempelvis lax, kyckling, tzayspett, grillad eller stekt tofu.

Salladen kan serveras varm, ljummen eller kall.