Meny

Tofu Stroganoff - upp till 100 portioner

 

Ingredienser

 

10 port

25 port

50 port

100 port

Tofu av valfri sort (rökt, naturell Marinerad) eller

1 kg

2,5 kg

5 kg

10 kg

Sojabitar

300 g

750 g

1500 g

3000 g

Gul lök finhackad

5 dl

10 dl

20 dl

40 dl

Krossade tomater ekologiska

1 liter

2,5 liter

5 liter

10 liter

Tomatpuré Ekologisk

2 dl

5 dl

10 dl

20 dl

Grädde (mjölk, soja, havre)

6 dl

15 dl

30 dl

60 dl

Så här gör du

  1. Skär tofun i centimeterstora kuber, eller tillred sojabitarna enligt anvisning.
  2. Stek löken en stund
  3. Lägg i ”köttet”  och stek sedan med ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater.
  5. Låt koka 5-10 minuter.
  6. Tillsätt grädde och smaka av med salt och kryddor. Tofu tål att kryddas rejält.
  7. Red av om nödvändigt

TIPS! Tillsätt lite balsamvinäger eller vin för mustigare smak.