Meny

Vegetarisk lasagne - upp till 100 portioner

 

Ingredienser

VEGETARISK FÄRS

10 port

25 port

50 port

100 port

Sojafärs

300 g

750 g

1500 g

3000 g

Gul lök finhackad

5 dl

10 dl

20 dl

40 dl

Vitlök Pressad

2 msk

0,8 dl

1,5 dl

3 dl

Krossade tomater ekologiska

1 liter

2,5 liter

5 liter

10 liter

Grönsaksbuljong Ekologisk

1 dl

2,5 dl

5 dl

10 dl

Chilipulver/sambal Olek etc

Att smaksätta med för lite sting i såsen

BECHAMEL

       

Smör eller olja

1 dl/100 g

2,5 dl/250 g

5 dl/500 g

10 dl/1 kg

Mjöl/redning

1 dl

2,5 dl

5 dl/500 g

10 dl

Mjölk sojadryck havredryck

1 liter

2,5 liter

5 liter

10 liter

Riven ost

250 g

600 g

1 kg

2 kg

Salt, peppar och valfria kryddor

Så här gör du

  1. Tillred färsen enligt anvisningarna, koka i grönsaksbuljong, häll av och krama lite lätt ur överflödig vätska.
  2. Stek löken, tillsätt buljong och tomatkross och låt koka ihop. Tillsätt färsen och låt allt koka upp.
  3. Gör bechamelsåsen. Hettan upp fetten, tillsätt redning, vispa i mjölken, smaksätt och häll sist i den rivna osten som får smälta, såsen bör inte stormkoka efter att osten tillsatts.
  4. Varva lasagneplattor med bechamel och färs, tillaga i ugn 225 g i ca 30 minuter.

TIPS! Du kan variera lasagnen genom att byta ut sojafärsen mot rivna morötter, keso och röda linser.