Meny

Tofutti

Varumärket Tofutti föddes i Brooklyn, New York, under 1970-talet när David Minz inte hittade några mjölkfria alternativ till sin kosherrestaurang. Han skapade då själv en tofubaserad efterrätt som han döpte till Tofutti.

Så småningom började han sälja denna populära efterrätt och resten är, som man säger; historia. Idag finns bland annat frysmat, glass, hårdost, mjukost och crème fraiche-alternativ i sortimentet.

Vår storsäljare från Tofutti heter Sour Supreme och är en helt mjölkfri crème fraiche.

 

Titta på vårt sortiment av Tofutti i vår produktkatalog.

Besök Tofuttis hemsida

 

Recepttips

Hamburgerbröd, mjölkfritt

Det här behöver du:

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl sour supreme mjölkfri creme fraiche

3 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
10 dl vetemjöl

ev sesamfrön att strö över

Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Värm vatten och olja till 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet och rör sedan ned resten av vattnet tillsammans med saltet, Sour Supreme sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen i någon minut och låt den jäsa under duk i 30-40 minuter.

Tag upp degen på bakbordet, knåda den och dela den sedan i 16-20 delar beroende på hur stora bröden ska vara. Forma runda bullar som du sedan kavlar ut eller plattar till med handen så att de blir cirka en centimeter höga. Låt jäsa under duk på smorda plåtar i 20- 30 minuter.

Pensla med vatten eller havredryck och strö eventuellt sesamfrön över. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.

 

 

Ägg- & mjölkfri paj i medelhavssmak.

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
0,5  tsk salt
125 g Tofutti Sour Supreme
50 g mjölkfritt margarin
ev 1 msk vatten
Rör ihop ingredienser till pajdegen. Tryck ut i formen, nagga och ställ in i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajdegen i 15 min.

Fyllning:
10 st skållade och tärnade tomater
2 finhackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
75 g avrunna soltorkade tomater
150 g urkärnade svarta oliver, halverade
150 g urkärnade gröna oliver, halverade
1,5 dl Alpro visp- eller matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
1,5 msk maizena majsstärkelse
1,5 dl riven Bute Island Sheese Rökt cheddar sojapålägg                                                  


Bryn lök och vitlök mjuka. Tillsätt soltorkade tomater samt vanliga skållade och tärnade tomater.                  Smaka av med salt och svartpeppar.
Rör i de halverade oliverna.
Blanda kall matgrädde, vatten och maizena till maizenan löst sig. Häll i blandningen i grönsakerna.
Rör även i den rivna Bute Island Melty Rökt Cheddar.
Häll hela blandningen i den avsvalnade pajformen.
Grädda i ca 30-40 minuter, 200 grader.